Consilierea de sustiere

Consiliere de sustinere

Impreuna vom cauta si vom gasi resursele necesare pentru ca tu sa poti merge mai departe.

Resursele psihologice  sunt instrumente indispensabile pentru a construi drumul catre vindecare.

Suntem fiinte complexe: corp – minte – suflet, astfel incat, cand ne imbolnavim, sunt afectate toate aceste componente.

Corpul fizic, poate fi vindecat de catre echipa medicala: medicii specialisti, medicul oncolog, medical chirurg, medicul radiolog si de imagistica medicala, medicul  anatomopatolog si nu in ultimul rand, asistentele medicale. Impreuna, aceasta echipa se numeste Tumor Board.

Mintea, ( gandurile noastre), pot fi influentate de oricare dintre membrii echipei medicale.  Atitudinea echipei medicale joaca un rol extrem de important asupra mindset-ului pacientului. Echipa medicala este cea care poate “reda speranta”iar psihologul este cel care “intareste” increderea si speranta.

”Privește-l atent pe bolnav, pune mâna pe el, vorbește cu el, întreabă-l, ascultă-l, fă-l să simtă atenția, transmite-i o afecțiune, o siguranță că va fi bine… Comportamentul medicului față de bolnav are în vindecare o valoare chiar de până la 50%” –medicul Leon Danaila

Gandurile generaza reactii chimice in organism, numite emotii. Emotiile influenteaza in mod direct sistemul imunitar.

“Cinci minute de suparare, paralizeaza sistemul imunitar…” prof.D.C. Dulcan

Exista insa, si informatii venite prin alte canale : TV, Radio, Facebook, Google, prieteni, cunostiinte…etc. Aceste informatii sunt selectate, cernute, in functie de propriile noastre filtre: scenarii de viata si credinte. Impreuna putem lucra aceste filtre pentru ca tu sa “culegi” si sa integrezi doar informatiile care iti sunt de folos.

“Atentia este cel mai important atribut al oamenilor.Ea da directia vietii.Catre ce merge atentia,se indreapta cursul vietii. Acolo merge energia ta vitala si devine viata ta! ” dr. Gina Chiriac

Sufletul, poate fi vindecat de familie, preot sau psihoterapeut. Corpul fizic, de echipa medicala. 

Ce resurse putem gasi impreuna?

Increderea in medic, in tine, in echipa multidisciplinara. Increderea sau lipsa ei, pot influenta procesul de vindecare. Este cazul pacientilor care desi au un prognostic foarte bun, nu au incredere si obtin astfel rezultate proaste la tratament. Sau pacientii care desi au un prognostic prost, au incredere in medic si in vindecare si au rezultate spectaculoase.

Speranta  În timpul unui studiu brutal efectuat la Harvard în anii 1950, dr. Curt Richter a așezat șobolani într-un bazin de apă pentru a testa cât timp pot rezista/înota în apă.În medie, ei renunță și se scufundă în 15 minute. Dar chiar înainte de a renunța din cauza epuizării, cercetătorii i-au scos, i-au uscat, i-au lăsat să se odihnească câteva minute – și i-au adus înapoi pentru a doua rundă. La a doua încercare, cât crezi că au rezistat? R: 60 de ore de navigație. S-a ajuns la concluzia că, deoarece șobolanii CREDEAU că vor fi salvați în cele din urmă, își vor putea păstra corpurile libere dincolo de ceea ce credeau anterior că este imposibil.

Iubirea cu recunostiinta – oamenii din jur care iti ofera timpul lor, atentia lor, iubirea lor. Iubirea si recunostiinta ta fata de ei. Iubirea fata de tine, iubirea fata de natura, fata de Dumnezeu… iubirea.

Credinta  in Dumnezeu, sau in orice consideri ca te ajuta sa te vindeci.

Scopul  – gasirea unui scop pentru care merita sa lupti.

” Oamenii traumatizați sunt, la început, siderați de teroarea pe care o îndură. Dar, din momentul în care sunt susținuți, ajutați să dea un sens ororii, adeseori devin specialiști în ceea ce le-a provocat trauma. Iar atunci au plăcerea de a redeveni stăpâni pe lumea lor interioară…”Boris Cyrulnik

tratament psihologic cancer mamar

Beneficiile Consilierii de Sustinere

News Letter

Sign up to receive the latest posts from us

Logo Psihoterapeut Ortansa Margarit

Daca te confrunti cu problemele descrise in acest articol, suna-ne!

0755 057 210